miercuri, 11 aprilie 2018

Despre oul de prepelita si cura cu oua de prepelita

Deşi sunt mai mici decât ouăle de găină, ouăle de prepeliţă conţin cantităţi de la până la15 ori mai mari de vitamine şi minerale esenţiale, precum fosfor, fier,  vitamina B1 şi B2.
Faţă de oul de găină, oul de prepeliţă conţine:
Apă – 75% , oul de de găină – 74%;
Lipide – 11% (este mai sărac în lipide), oul de găină – 11,7%
Proteine – 13,7%, oul de găină – 12,7%.
Prin urmare, oul de prepeliţă este mai proteic.
Vitamina A – 550 UIoul de găină – 450 UI;
Calciu – 64 mgoul de găină – 51 de mg.
Deci, iată că, oul de prepeliţă este cu mult mai nutritiv decât oul de găină.
Alte beneficii notabile cu care vin ouăle de prepeliţă, atunci când sunt consumate cu regularitate în meniul oricărui membru al familiei, sunt:
-Întărirea sistemului imunitar şi prevenirea infecţiilor;
-Prevenirea şi tratarea anemiei datorită conţinutului bogat de fier;
-Prevenirea şi tratarea cancerului datorită enzimelor şi aminoacizilor conţinuţi;
-Stimulare a potenţei sexuale a bărbaţilor şi a fertilităţii femeilor;
-Stimulează creşterea armonioasă a copiilor (un lucru extraordinar de important datorită multitudinii de vitamine şi minerale pe care le conţin);
-Pot duce la combaterea colesterolului de joasă densitate (LDL);
-Îmbunătăţesc memoria, atenţia şi abilitatea intelectuală;
-Sunt recomandate în dietele de slăbire, deoarece stimulează rata metabolismului, obligându-l să ardă mai multe grăsimi;
-Îmbunătăţesc funcţiile sistemului circulator;
-Elimină pietrele din vezica biliară.

Cura cu oua de prepelita pentru adulti
In cazul adultilor, cura cu oua de prepelita presupune consumul fie a 120 de oua de prepelita timp de 26 de zile, fie al 240 de oua timp de 50 de zile. De obicei, cura de 120 de oua se administreaza in caz de conjunctivite, hipertensiune, tulburari digestive, tuse convulsiva, ulcer, urticarii. Pentru varianta de 240 de oua se opteaza in cazul unor afectiuni precum: alergii, anemie, astm bronsic, ateroscleroza, boli hepatice si renale, diabet, guta, impotenta, migrene, neurastenie, obezitate, TBC.

In cura de 50 de zile, cele 240 de oua se administreaza astfel: in primele doua zile ale curei se beau cate trei oua zilnic, in a treia zi – patru oua, incepand cu ziua a patra pana in ziua 48 – cinci oua pe zi, in ziua 49 – trei oua pe zi si, in sfarsit, in ziua 50 – doua oua pe zi.


Schema ramane valabila si in cazul curei de 26 de zile, doar ca cele cinci oua se beau incepand cu ziua a patra pana in ziua 24, in ziua 25 – trei oua, iar in ziua 26 – doua oua.

Cura de slabire cu oua de prepelita

In cazul in care ai doar cateva kilograme de care vrei sa scapi, bea, in fiecare dimineata, pe nemancate, cinci oua de prepelita. Acestea vor tine loc de mic-dejun. De altfel, vei observa ca, desi nu vei mai manca nimic altceva, pana la orele pranzului nu vei resimti deloc senzatia de foame. Si asta intrucat aceste oua inhiba apetitul, insa, in acelasi timp, iti furnizeaza nutrientii si energia de care ai nevoie. Continua sa tii cura de slabire cu oua de prepelita pana cand scapi de toate kilogramele in exces.
In cazul in care suferi de obezitate, indiferent de gradul ei, incepe prin a tine cura cu 240 de oua. Abia dupa ce ajungi la o greutate apropiata de normal, poti recurge la dieta de slabire in care cele cinci oua inlocuiesc micul-dejun.
Ca in orice dieta, este important ca si la celelalte mese sa mananci echilibrat, sa te hidratezi corespunzator si sa faci cel putin 30 de minute de miscare zilnic. De asemenea, consumul de alcool este interzis cu desavarsire, lucru valabil atat in timpul dietei de slabire, cat si in timpul curei pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 lecții cele mai utile de la cel mai mare investitor din lume

12 lecții cele mai utile de la cel mai mare investitor din lume: 1. Ai grijă de reputația ta „Este nevoie de 20 de ani pentru a crea o rep...