sâmbătă, 27 mai 2017

Socata - reteta la cea mai buna bautura revitalizanta a primaverii

Socata - reteta la cea mai buna bautura revitalizanta a primaverii

Ingrediente

-15 flori de soc mari inflorite total
-10 litri de apa de izvor
-4 lamai mari
-1 kg de zahar tos  sau miere
-5 grame de drojdie proaspata sau 10-15 boabe de orez,pentru fermentatie
-4-5 frunze de menta proaspata

Mod de preparare

-florile de soc se aseaza intr-un borcan de 10 litri 
-se storc lamaile peste zahar separat in alt vas si apoi se taie felii si se pun peste florile de soc in borcanul in care veti prepara socata.
-in vasul in care ati stors lamaile(de preferat o galeata de 12 litri)
adaugati zaharul si drojdia sau boabele de orezz si amestecati bine pana ce zaharul se dizolva in apa.
-adaugati compozitia obtinuta in urma amestecarii peste florile de soc si lamaile feliate din borcan,legati borcanul la gura cu un tifonsau puneti capac dar sa nu fie inchis ermetic fiindca trebuie sa respire in timpul fermentarii.
-amestecati zilnic compozitia din borcan timp de 3-4 zile ,borcanul e bine sa l asezati undeva la soare sau in bucatarie la temperatura camere,atentie nu in camara sau pivnita unde temperatura este mica si fermentarea nu poate avea loc.
-dupa 4-5 zile gustati compozitia si cand ea are o culoare galbuie iar gustul este aromat si dulce acrisor bautura este buna de baut si putem sa o turnam in sticle sau bidoane de plastic (dupa ce strecuram) pe care e bine sa le tinem la loc racoros daca vrem sa nu se altereze in timp.
-Atentie la sticla cand o desfacem caci in urma fermentarii are loc fenomenul de sampanizare si va deveni o bautura foarte spumanta deci desfacem dopul putin cate putin .

Mode de servire

-se va servi rece simpla sau fie impreuna cu 2-3 frunze de menta taiate mare,aroma mentei va innobila bautura noastra racoritoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S.O.S. ROMANIA TREZESTETE

Frati romani treziti-va, vin vremuri grele pentru toti locuitorii tarii dar acum aveti o sansa , nu mai pierdeti vremea la bloc,daca...