marți, 28 noiembrie 2017

Stiti de ce se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei ?

Stiti de ce se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei ?

Grâul este un simbol în tradiția folclorică, dar și în cea religioasă. Este utilizat în mai toate ritualurile, începând de la naștere, până la înmormântare. Bobul de grâu încolțit este simbolul vieții care invinge moartea. În lumea ortodoxă, este privit drept simbol sfant , al creștinilor care îl poartă mereu pe Dumnezeu în suflet, cu credință și smerenie. Este și motivul pentru care se folosește și cu scop predictiv, mai ales în noaptea din ajunul sărbătorii Sfântului Andrei. Este un simbol al belșugului, dar și un prevestitor al recoltelor de anul viitor. Tineri și bătrâni deopotrivă cred în puterea lui.
La miezul nopții din ziua precedentă celei a Sfântului Andrei, oricine se poate pregăti să afle cum îi va fi tot anul următor. Într-un ghiveci sau, pur și simplu, pe un strat de vată umedă, se pun la încolțit boabe de grâu. Se folosește câte un recipient pentru fiecare membru al familiei. Se spune că aceluia al căruia va fi mai frumos și mai bogat de Anul Nou, va avea parte de împliniri și de belșug.

In plus iata si cateva tratamente pe care le puteti urma:
ce boli vindecă:
Diverse tratamente naturiste cu grâu încolţit sunt indicate în: tratamentul întîrzierilor de creştere la copii, boli de piele (acnee, eczeme, afecţiuni infecţioase recidivante), îmbătrînire sau îmbătrînire prematură, afecţiuni hepatice, subponderalitate, tromboflebită, arterită, tumori ale stomacului, tumori în general, cancer, afecţiuni oculare, afecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită), impotenţa şi sterilitate masculină, amenoree, dismenoree, anemie, lipsa de calciu şi magneziu, dureri de cap, migrene, insomnie. Femeilor însărcinate sau care alăptează, aceste tratamente naturiste cu grâu încolţit le asigura o mai bună vitalitate, la fel şi celor care se refac după o boală, accidente, tăieturi, arsuri, informează formula-as.ro. Cură este contraindicată persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism (femeilor care au o menstruaţie abundenţă şi bărbaţilor cu tendinţe de efeminare).

cum se prepară
Pentru a urma tratamente naturiste cu grâu încolţit se ia circa un kilogram din ultima producţie, după care se cerne printr-o sită, scrie efemeride.ro. După ce impurităţile au fost eliminate se spală foarte de bine, în mai multe ape. Apoi se ia grâul curat şi se pune într-o oală destul de mare peste care se toarnă apă. A două zi în jurul prânzului, grâul se spală sub jetul de apă şi apă din oală este înlocuită cu una proaspătă. ,in timpul spalării nu trebuie amestecat grâul. După mai multe zile, în care cele două acţiuni zilnice trebuie repetate, se poate observă cum embrionul a ieşit din fiecare bob. Pentru a fi gata, embrionul trebuie să aibă o dimensiune de cel puţin 2-3 milimetri, iar rădăcina să fie până în 5 milimetri. Când aceste cerinţe sunt îndeplinite, se ia grâul încolţit şi se bagă în borcane, care se acoperă cu un capac pentru că aerul să nu pătrundă. Borcanele se depozitează fie într-un loc răcoros sau chiar la frigider.

durata curei:
Pentru a observă primele efecte ale acestor tratamente naturiste cu grâu încolţit este necesară trecerea a 3-4 săptămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, după 2-3 luni şi 6-12 luni în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave. Doză terapeutică la adulţi este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, doză este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doză este de 1-3 linguriţe pe zi.
Administrarea acestor tratamente naturiste cu grâu încolţit se face dimineaţă, pe stomacul gol. Grâul încolţit se da prin maşină de tocat, pentru a fi mărunţit, după care se amestecă cu miere. Există şi o serie de reţete de combinare a grâului germinat cu alte alimente-medicament.

de ce nutrienţi beneficiezi:
Germenii de grâu (grâul încolţit) sunt seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură. Dacă eşti interesat de tratamente naturiste cu grâu încolţit, află că sămânţa conţine maximum de substanţe folositoare organismului uman. Iată câteva cantităţi de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu structura foarte puţin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S.O.S. ROMANIA TREZESTETE

Frati romani treziti-va, vin vremuri grele pentru toti locuitorii tarii dar acum aveti o sansa , nu mai pierdeti vremea la bloc,daca...