miercuri, 11 aprilie 2018

despre oul de prepelita

Deşi sunt mai mici decât ouăle de găină, ouăle de prepeliţă conţin cantităţi de la până la15 ori mai mari de vitamine şi minerale esenţiale, precumfosfor, fier,  vitamina B1 şi B2.
Faţă de oul de găină, oul de prepeliţă conţine:
  • Apă – 75% , oul de de găină – 74%;
  • Lipide – 11% (este mai sărac în lipide), oul de găină – 11,7%;
  • Proteine – 13,7%, oul de găină – 12,7%.
Prin urmare, oul de prepeliţă este mai proteic.
  • Vitamina A – 550 UIoul de găină – 450 UI;
  • Calciu – 64 mgoul de găină – 51 de mg.
Deci, iată că, oul de prepeliţă este cu mult mai nutritiv decât oul de găină.


Alte beneficii notabile cu care vin ouăle de prepeliţă, atunci când sunt consumate cu regularitate în meniul oricărui membru al familiei, sunt:

-Întărirea sistemului imunitar şi prevenirea infecţiilor;
-Prevenirea şi tratarea anemiei datorită conţinutului bogat de fier;
-Prevenirea şi tratarea cancerului datorită enzimelor şi aminoacizilor conţinuţi;
-Stimulare apotenţei sexuale a bărbaţilor şi a fertilităţii femeilor;
-Stimulează creşterea armonioasă a copiilor (un lucru extraordinar de important datorită multitudinii de vitamine şi minerale pe care le conţin);.
-Pot duce la combaterea colesterolului de joasă densitate (LDL);
-Îmbunătăţesc memoria, atenţia şi abilitatea intelectuală;
-Sunt recomandate în dietele de slăbire, deoarece stimulează rata metabolismului, obligându-l să ardă mai multe grăsimi;
-Îmbunătăţesc funcţiile sistemului circulator;
-Elimină pietrele din vezica biliară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

POVESTEA UNUI AVOCAT

Iată povestea unui avocat, care având 12 copii, nu-și putea găsi o casă cu chirie. Într-o zi zice avocatul către soție: Du-te dragă cu 11 ...